Първи юни! Най-светлият ден!
Празнуваме ние, децата!
Даже Слънчо усмихнат над мен
гъделичка ме с лъч по косата.
Панталонките нови обувам.
Песничка си пея на глас.
Готов съм днес да празнувам!
В парка тръгвайте с нас!
А там – хвърчила и балони!
Вижте, летят в синевата!
Приличат на кръгли бонбони,
с които да почерпим дъгата.
Само едно не разбирам…
Баба каза, че също празнува.
С пламъче в очите намига
и по детски с крака си тактува.
Защо? Нали аз съм на пет,
а тя е с коса побеляла?
Но не пречи с голям сладолед
да се почерпим за празника двама.
Днес сме шумни и толкова щури!
Е, това най-добре го умеем.
Веднъж в годината е Първи юни!
С усмивки света да огреем!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados