Събуждам се, денят цъфти,
светът се променил
и някак светъл, някак чист…
Сънувам ли? Или?
По новините - новини
добри за добрини.
Човекът за човека брат,
мирът се възцарил.
Как случи се такъв обрат?!
Животът беше… гнил.
Очи потърквам, гледам пак,
а то - 1. април…
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados