Път…
Дълъг, стръмен…
Влажен…
Намокрен от дъждовните капки!
Дървета тъжни,
свели плахо своите клони,
а листата им във пъстри бои потопени!
Тук самотата любовта гони!
Чудя се къде са белите линии,
които водеха ме към вкъщи?
Изтрити са, сякаш с гумичка,
и не зная как да се прибера, сърцето ми се мръщи!
Въпроси…
Дилеми,
изправям се пред тях…
И чакам отговора,
някой да ми каже, да се спася от този свят!
Всичко е срещу мене,
някак страшно е…
Аз нося своето тежко бреме,
и ще чакам деня на страшния съд…
Стигам пън…
На който сядам…
Чакам…
Някоя сродна душа…
Аз ще остана…
За да преборя…
Страха от мен самата,
от властващата в мен самота…
Страха от неизвестното,
в тъмнината,
бродещ тихо в нощта!
© Усмивка Todos los derechos reservados