ПЪТ ОТ ИСТИНИ
Облякох дреха на смирение,
сам Бог изми следите ми в калта!
Най-тъжни дни останаха в забвение,
открих, че има път към вечността!
Оковите от робството захвърлих
и се усмихнах на красивия, нов ден!
Омразата завинаги загърбих,
една любов роди се вътре в мен!
Такава съм, защо да бъда друга?
Животът си не искам да продам,
във път от истини не ще да се изгубя,
каквото мога, аз от себе си ще дам!
© Руми Todos los derechos reservados