От царството на Покоя и Светлината
надолу, надолу се спуска душата,
тотална забрава изпълва ума,
в забвение тъне, превръща се в роб,
покорен слуга на невежеството и на света.
Но блясък божествен искри от душата
и моли те тя да не спиш,
да гледаш нагоре, да се стремиш,
и чува ума;
"Събуди се, стани, недей да пълзиш,
криле ще ти дам и с тях ще летиш.
Във този свят окован господарка е Майя,
повярвай във мен и ела;
оттатък ни чака Безкрая..."
И нещо започва в очакване да кънти,
и пламък божествен във тебе трепти,
и всичко стреми се
нагоре, напред във възход,
по път, който води в Нозете на Бог...
Кръгът се затваря живот-кръговрат.
От Бог всичко идва
и се връща при Бог!
2004
© Татяна Борисова Todos los derechos reservados