Пътуване
Ще изглеждам някак странно -
пуфта-пафта, трака-трак,
ако бягам непрестанно
във препускащия влак
Най-добре е да поседна
във задушното купе;
пейзажа да погледна,
кротко сърбайки кафе.
Даже може да подремна
със отворена уста.
Тя, целта е неизменна -
няма да избяга, я!
Чезне спирката поредна,
прелъстена от нощта.
Там, на гарата последна,
чака тихичко смъртта.© Петър Варчев Todos los derechos reservados