... и припомних си аз нощи други.
В тях щастлив,не бях ли тъжен?
Бях добър,но бях и лош.
Не бях ли лош?
Видях те теб, ти гаснеща надеждо!
След надеждата... безбрежност,
рой отлитащи моменти.
Но къде отлетяха чувствата?
Възвишените стремежи?
Копнеж по пролетта,
а тя - с лице на есен
и хладен лик
в очите ѝ беззвездни.
С огледално-виждащи очи,
с очи две бездни.
© Николай Todos los derechos reservados
Ти си като огледало, не лъжеш. Издай тази стихосбирка.