Това съм аз
и съм такава.
Оцелявам в реалността.
Всеки ден ме бута към ръба.
Това съм аз
с моите "но", "защо" и "обаче",
избождащи ми очите.
В мен е ноември,
замръзват снеговете.
Термометърът
не може да покаже градусите.
Твърде много числа има след минуса.
Това съм аз -
онази, която мълчи, щом ù се ще да извика;
онази, която мълчи, дори когато не трябва.
Това съм аз
с моите "не", "как" и "ако",
които ме изграждат като цяло.
Това съм аз
и съм такава.
© Сюзън Смърт Todos los derechos reservados