Хванах си мъничко раче
с розово, тънко мустаче,
изпъкнали черни очета
и кривички осем крачета.
С пръстче реших да го пипна
а то... от уплаха ме щипна,
с тъжни очи ме погледна,
бързо от мене побегна.
Избяга далече, далече,
но морска вълна го повлече,
обратно в морето го прати
при батко, при мама и тате.
Дечица, чуйте ме всички,
навън не ходете самички,
не бъдете грижа за мама,
а нейната радост голяма!
© Валка Todos los derechos reservados