Добре е човече да знаеш,
рахат ще бъдеш, ако си траеш!
Виждаш как за известност, за изява
пътят е кратък, бързо се стеснява.
Стеснява се и те води към пътека,
пътека, по която свършва човека,
пътека, по която незнайно как
те чака човек на обиден тарикат.
С методи разни - съвременни, старомодни,
но на боса му те угодни,
ще бъдеш заличен като мнозина,
това е положението в моята Родина.
Затуй, воле, наведи главата,
дума напротив да не казва устата,
изживявай тихо своите дни,
тъй ще достигнеш далечни бъднини!
____________________
Рахат - спокойно, добре
© Никола Яндов Todos los derechos reservados