РАЖДАНЕ НА НОВИЯ СВЯТ
Изтръпнал е мигът от празнословия.
От скрупулите - сгушен е викът.
Мечти разхождат се в изгнания.
Стихът се къпе... във мълчание.
Деца живеят в ужас и печал.
Родители оплакват си съдбата.
Забравен е кодексът за морал.
Книги търсят своите читатели.
И... писалка заговори с листа.
Цъфтят напъпили прозрения.
Жарта разпалва се за буен огън.
В света роди се ново вдъхновение.
© Крисимира Найденова Todos los derechos reservados