Опитах се да бъда готин тип,
дори в клуба момичета разсмивах.
Напазарувах си - да бъда шик,
дори на фитнес се записах.
Изваях тяло и прилагах чар,
дори си купих книга за харизма,
направих всичко туй, макар
че вътрешно дори не исках.
И сякаш щом говоря със жена -
дори да се шегувам и усмихвам,
усеща сякаш мойта самота
и казва си, че нещо май ми липсва.
Да, права е - не вярвам в любовта.
Любов аз никога не искам.
Да, права е - аз искам я в нощта,
дори и да не ми е близка.
Да, вярно - казвам си така,
а в моите очи тя вижда бездна.
Попарена бе сякаш от слана
душата ми - на никого потребна.
И аз отново гледам младостта
как ден след ден от тялото изтича,
И сякаш знам си отсега -
нито една не ще да ме обича.
© Александър Лозанов Todos los derechos reservados