Подръпнеш ли вибриращата струна,
едва дочуто другата у мен
простенва и заспала древна руна
разчита под снега, от лъч стопен.
Очите огнени на първожрица
отваря в ритуала на страстта,
помърква котешки, от плът тигрица,
а сянката й сочи пропастта
на хиляди желания безхлебни,
празнуващи безсънни дълбини.
С разгулна тетива зората дебне,
лъкът лети целта да порази.
Достигнали безкрайност единени,
не губим целостта си. Невредим,
духът превзема тайните вселени,
непознаваем и непобедим.
© Светличка Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш, и по-умен, отколкото си мислиш »
Развълнува ме вашето присъствие !
Благодаря ти, Мария!
Мечо Пух ще е добро четиво и във втората детска възраст. ☺