Нима не бях аз толкова ясен,
нима не бях красноречив?
А може би не ме хареса,
не ме намери за красив?
Не! Не вярвам аз на всичко това!
Не вярвам аз във самотата
и не мисля, че най важно е за теб -
парите силата и красотата.
Тя е важна! Тя и никой друг.
Тя най-важна е в света ужасен.
Тя ни дава силна воля, дух.
За нея цял живот аз искам да живея.
За нея бих дори умрял.
За мене тя е толкова свята
и на друг не бих я дал.
Тя се казваше любов -
така красива, силна и голяма.
Тя ни даваше кураж,
когато в тази вечер никой няма.
Аз вечно ще я помня,
нея – първата любов.
И като нея друга няма –
с толкова пленяващ зов.
© Георги Димитров Todos los derechos reservados