Аз мисля, че имам и дни за молитва.
И имам достатъчно дни за развод.
Душата обаче все бърза и литва
да търси в небето най- късия брод.
На другия бряг са и всички безгрешни-
събрал се елита на целия век.
И чуват се думи към мене насрещни:
"За там ли се готвиш бе, земен човек?"
Но аз си я следвам душата ми кротка,
докАто напусне ми гръдния кош.
Изпивам за нея последната водка
и лягам накрая във тъмната нощ.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados