Разговор с тишината
________________
Има ли някой там?
Или просто ме е страх.
О, не, вълните се бият в брега
и скали пропити с тишина.
Платноход отнася надалеч. . .
Може би там е моята любов!
Едно раче се рови из пясъка
и си говори с песъчинка. . .
Оттатък, вълните са изхвърлили
една медуза.
Магия. . .
Кой идва там?
Тишина, ти ли си?
Отдавна те чакам!
Кажи нещо!
Просто ми кажи къде е тя!
Кажи!
Не мълчи! . . .
Знам, тя е тиха като смъртта
и нежна като песъчинка. . .
Раче, не е ли тя?
Идвай, Тишина!
Аз съм твой.
Може би ще те възпея
Или. . . ще умра...
Това е тя!
Пеперуди насят тишина.
Тихо!
Не, просто вълните се бият
в брега
и скали пропити с тишина.
1990 г. с. Телиш
© Калин Кермов Todos los derechos reservados