Вчера ние с мама двама
взехме книгата голяма
и зачетохме в захлас
истории за хора като нас.
Излезли тази сутрин двама,
Сонко и мама,
на разходка
по реката с лодка.
Птичките запяха песен,
а водата ги понесе,
и напред, напред, подскачаха навред
рибки разноцветни във военен ред.
Ето, че акула страшна се задава!
Двамата със Сонко ни смущава!
Мамо! Мамо, в този миг
Ването извика
и събуди ни с вик
от дрямка сладка и чудата.
© Милена Карагьозова Todos los derechos reservados