Разкажи ми
Разкажи ми, братко, за стари времена,
когато брат за брата живота си даваше
и за обида на майце си
никому не прощаваше...
Разкажи ми за онази любов, чистата и святата,
която събира две съдби, а после
смъртта ги разделя, не
пиянското утро...
Разкажи ми за чудните девойки и момци
в народни носии,
звучната народна музика,
варосаната кирпичена къщичка,
семейното огнище и
щастие;
днес аз имам компютри в излишък,
къща за хубост, но не съм щастлив...
Разкажи ми, братко, жаден съм да чуя
нещо по-различно от
"и твойта майка също"...
© Борислав Симеонов Todos los derechos reservados
Поздравления!