Разкаяние
Ще бъда и няма да бъда,
без гуру, нито без буда.
Човекът не е вяра в табу,
не живея в чужда присъда.
Ще търся себе си в отговори,
така ще пиша моята история.
А словата на божи наместници,
извръщам им сакрално в устата.
Ще повървя сам със себе си,
за да открия смисъл по пътьом.
Без саби и каски, без колесници,
че аман от ездачи и от гладиатори.
Ще обичам, понякога ще прощавам,
а нека кънти божието слово в главата.
Грешки, зная, ще има и без да е написано,
ако е грях – добър ден и на дявола...
© Слав Петров Todos los derechos reservados