Прави нещо човек - амулети например, и на хората дава, но условие поставя.
Аамулетите тез да се носят!
Обещава, взема, и да го носи амулета този - не.
На човека му харесва глупостта.
Защо - защото в мътната тази вода се живее по-леко.
Лекото живеене без цел, обаче, смърт за духа е.
Който не изкачва върло всеки ден ил често, губи на живота шанса.
В името на лекия живот, кълне се той на глупостта.
Лъже, унижава се - принизява се.
"Никой не знае" - на кълката тази лъжеца лежи.
А аз ще го попитам: Къде отиваш ти?
И ще отговоря - в безсмислие и пустота.
И ще му задам въпроса три.
Имаш ли в тялото здраве?
Доволна ли е душата твоя?
Имаш ли дух силен?
Не, не, не - ха сега де накъде?
Сам си си затворил пътищата.
Амулет не ми трябва, християнин съм аз.
Или - не нося нищо на шията.
Моите амулети не са нахални - и за всека шия не са.
За мен какво е важно. Да имам дело, светлина и път.
Дело и дела щом имам, всичко имам.
Особено, когато здрав съм.
Доволна когато е душата моя.
И силен - духът!
Слава на Велес!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados