Животът, като планина непредвидим,
поднася ни загадките по пътя.
От всички грешки плува лепкав дим,
а спомените задуха му пъдят.
Животът е игра без правила.
Важно е, обаче, да си в него
с заряд от дух, мечти и свобода.
Животът не е пъзел, нито Лего.
Животът, както казват, е театър,
а всички ние сме със главни роли.
Животът е неточен от пресмятане
и утрото за отговор все моли.
Животът е пътуване, което
започне ли веднъж - и ще привърши.
Животът е едно уханно цвете,
което буря или времето ще скърши.
Животът е поле от детелини.
Животът е тресавище и блато.
Той продължава няколко години
и всеки сам измисля правилата.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados