Животът ти не е игра!
Над всяка стъпка се замисляй,
че инак ще хвърчат пера!...
Една неточност. Миг в живота...
И всичко тръгва през глава...
А и преследваната кота
ще ти изчезне във света...
Рушиш си свойте барикади!
Увисват твойте знамена...
И ти без почит и награди
дружиш със своя Сатана!...
Пази се ти и от съблазни!
Жени, интриги и пари!...
Лъскатели... И думи мазни!..
С тях някой ще те позори!..
Щом тръгнеш ти веднъж надолу,
ще връхлетиш ти в Пропастта!..
Ти трябва да си мъж със воля!..
Да знаят, че си бил в Света!..
© Христо Славов Todos los derechos reservados