21 jun 2008, 22:53

Разнопосочно... 

  Poesía
471 0 9

Събират се отново всички пътища

и време ли дойде за равносметка?!

... А паяжината е сложна плетка

и сметката – отново без кръчмаря…

 

Опиташ ли се да разхлабиш възлите,

объркал за пореден път конците му,

отново ти се врязват в дланите

кълчищените краища на дните…

 

И размотаваш, нищиш, търсиш края му,

а той – далеч, в небитието.

Съзнанието почва  с… разума,

а грешните ти ходове са… пешки.

 

И фигурите пръскаш по дъската –

черно, бяло, с ход на коня…

В бялото поле – изтриваш грешки,

черното ли? – път към битието е.

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??