* * *
05.30.2007
Разплака се дяволът.
Не от болка.
Как би го боляло сърцето?
Разплака се смъртният.
И човекът.
Разплака се в него момчето.
В сълзите не мрак
и катран се провлече.
Нима сълзи дяволът няма?
Напротив!
Сълзи има дяволът вече
и мъчи го болка голяма!
„Защо?” - ще попитате.
Как злодеят,
как дяволът също ще плаче!?
Макар да злорадства,
макар да се смее,
боли го! И той е сираче!
© Надя Василева Todos los derechos reservados