Разпръснаха ме ветровете...
Не ме търси, разпръснаха ме ветровете,
щом тръгна си - душата бавно залиня,
до пепел болка овъгли без жал сърцето,
гласът ми меден от молитви онемя...
Угасна пламъчето в погледа ми кадифен,
в роса превърнаха се моите сълзи...
Не се завръщай в спомените уморен,
нима за мене още мислиш ти!?
Заслушай се във тъжна песен на щурче,
то думите ми ще изплаче в звън...
звезда съм аз в помръкнало небе,
не ме търси, дори в среднощен сън...
10.01.2007г.
© Гергана Шутева Todos los derechos reservados