Цяла България смукаха, рушиха,
много от бедните не се спасиха,
но българският лъв ще се събуди,
че грабен е сиромахът, що се труди,
през целия живот е лъган, мамен,
а на богатия сърцето е от камен,
то не се трогва, не трепти, не пее,
за чужда сметка изедникът живее,
но българският лъв в целия си ръст
ще се изправи, че разпнат е на кръст!
© Георги Todos los derechos reservados