Събуди се от своя сън земята,
зарадва се на първите лъчи,
излезе стадо някъде в полята,
дочу се песен още прѝзори!
Разшета се стопанката по двора,
помете сухите листа,
прелитна птица там, в простора,
залая куче, агънце забля!
Напъпи жълтата иглика
със всички пролетни цветя,
отново мрежа паяче заплита –
самотен пътник се завърна у дома!
© Руми Todos los derechos reservados