19 jul 2007, 15:57

Реалност ? 

  Poesía
624 0 3

Дете - с усмихнато лице,

подскачало и песничка си пяло,

махало наоколо с ръце,

зиме във гората си играло.


Денонощно скитало детето,

с шапка бяла, с ръкавички,

детската невинност чиста

бликала от две очички.


Но съдбата явно тъй решила,

в ден за смях и за игра,

озовало се детето

до замръзнала река.


Стъпило на тънък лед,

без да иска, без да знае

и детето може би сега

с някой ангел си играе...


Друга случка, друг сюжет,

друга драма, друг куплет...


Малък град, луна, звезди,

светлини, тъга и смях,

хора, къщи, магазини,

Град на праведност и грях...


Млада двойка - във прегръдка

се прибирала към вкъщи

с тиха, кротка, бавна стъпка,

тя се смее, той се мръщи...


Танц, любов, магия нежна,

сбъднат блян, прекрасен сън,

не било за тях среднощ -

слънце греело навън.


Но пияният шофьор - любовта им не зачита,

с бясна скорост, без спирачки

върху двойката връхлита...


Може би... сега и те

във прегръдка бродят туй небе...


Животът е така несправедлив...

© ПразеН Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??