Не пирувай на отрупани трапези
и под мостовете тъмни не замръквай!
Не пилей богатството със шепи,
но и на бедняка кожата не смъквай!
Не прекалявай много със веселие
и с тъгата своя - неизказана...
Пази се!... в днешното безверие
доброто не остава ненаказано...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados