Реалността е казаната дума
от най-големия ти враг.
Реалността е в грешната плесница,
ударена от брат на брат.
Реалността те гледа от очите
на смъртно болните деца.
Реалността е виното пенливо
в свещеническата уста.
Реалността е майчина усмивка
на магистралата в нощта.
Реалността е във новородено,
захвърлено без скрупули в сметта.
Реалността е в старческите длани,
броящи плахо дребните монети.
Реалността е в къщата съседна,
където никога не свети.
Във празна маса.
Във рохка пръст...
на гроб бездънен.
Черен кръст.
© Стефка Крушарова Todos los derechos reservados