Рецепта за поет
От Готварската книга на Бог
Капка лудост.
С интелекта може мъничко да прекалиш.
И на бавен огън го изпичаш.
От любов... почти да изгори.
И обилно после го поръсваш
с чувственост. И доброта...
На парченца след това разкъсваш
изтерзаната душа.
И отново я омесваш
с кал и светлина.
И добавяш късче вечност.
И инстинкт за свобода.
Ангелски перца. Катран от ада.
След това на вкус добавяш.
Да го чака всеки кръст и клада...
После на студено го оставяш...
Да познае мъст и злоба...
И след тях да оцелява...
От утробата до гроба
само думите да го спасяват...
И така, добре приготвен,
се сервира на Земята.
Да се консумира като лек или отрова
в тленната му грешност свята...
© Нина Сименова Todos los derechos reservados