Любов към ближния показвай,
дори когато смяташ, че не заслужава.
Грешките простѝ, а не наказвай!
Човешко е да се греши, божествено – да се прощава.
Не изпълвай живота си с омраза,
не променяй своята природа.
Злото опасно е като зараза,
а един за всички над нас е небосвода.
Ти за утре нищо не отлагай,
че вчера мина, а утре може и да няма.
Не пречѝ, а на всекиго помагай,
напук да правиш – глупост е голяма.
Съдбата всеки сам си сътворява,
от теб зависи дали ще си щастлив.
С изборите човек трябва да внимава,
че не знае колко дълго ще е жив!
© Валентина Петрова Todos los derechos reservados