Разтопиха се белите вишни
и зелена любов ги целуна.
Шал от сиво небето разнищи,
за да пусне магията юни.
И забърка Земята рецепта -
лято шепичка в кошница синя,
чаша дъжд, част дъга седемцветна
и жужащи пчели златокрили.
Рой звезди, медена месечина.
Росни бисери в млади треви.
Песъчинки в една раковина.
Полудели от обич щурци.
Изгрев с цвят портокален и вятър -
бос с разрошени руси коси,
яхнал смело морето на някъде
по дантелено бели вълни.
Дългоног е денят, с топли длани
и преливащ от звук и от цвят.
Под стрехите на залези алени
меси с билки насъщния свят.
© Деа Todos los derechos reservados