Реката съм бълбукаща и дива,
с водопади слънчеви в косите,
душата ми със теб Море се слива
и проблясва нежно по вълните.
Донасям ти живот и песен,
от теб Море отпивам святост.
Лудуваме под купола небесен
и давам ти от мойта сладост.
Реката съм и щедро се разливам,
в солените ти ласки се предавам.
Със всеки дъх Море във теб се вливам
и всеки миг частица твоя ставам.
© Марияна Димитрова Todos los derechos reservados