Решение
Ни ще съм последен, нито първи!
Живота си разумно изживях.
Не бях богат, ала не бях и беден.
С приятели във нощите гулях,
страстно любех, и любов раздавах
дори на непознатите жени.
Обичах, търсех, вземах, но и давах
и за това сега не ме боли!
Омръзна ми от клюки и комплоти!
От злоба, от ненавист и лъжи!
За туй ли Господ дал ни е живота
да го живеем в спор и крамоли?
Уморих се.Сили нямам вече
за да продължавам все така!
Да живее всеки е обречен,
както е обречен на смъртта!
Сам реших да търся тишината.
Тъмнината ще ме приюти.
Щом веднъж прегърне ме земята
и душата ще се укроти!
30.10.2019 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados