I. На 66
Добрах се и аз по олимпийски
до „висотата“ на алпийска кота.
Ах! – не възраст да бяха, а
две шестици от джакпота
на спорттото.
II. Личен адресат
С какво заслужих си
толкоз високата чест?-
настани се изцяло
в старческото ми тяло
Болката,
комфортно, на постоянен адрес.
III. Закачка-плачка
О, злощастие! – старостта
и мен ли повлече?
Не смея даже да се прозина.
И търся вече не паста за зъби,
а зъби за паста,
влезна ли в магазина.
IV. Сенилна автоирония
С гаф след гаф,
с фал след фал,
съм в графата:
„изкуфял“.
V. До оградата на съседката
Не го бива за прескок –
вече е старчок.
VI. Ретропрогрес
Претърпя пенсионерския пенис
забележителна еволюция:
сънува вече, че пак е момче
и го будят полюции.
VII. Вид дефицит
(под сурдинка)
Няма я вече и комшийката Минка
да поклюкарстваме дваминка.
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados