Гардеробът от месец се сърди,
за това, че не е подреден.
В мен живее тракийската мъдрост.
Но и римска - на бог прероден!
И защо да подреждам лавици
на злочест и трикрил гардероб?
Щом го зърнат, ще плъзнат езици,
на обществено мнение роб.
Може би ще намеря и тога
в него - знака от царствен престол.
Гардероба да сложа в ред мога,
да не казвате : Царят е гол!
Но в главата ми скрити виреят
куп чудати и странни неща.
С богове-братовчеди се смея
и разменям тиради в нощта.
Ще попитате кой ми подшушна,
че кръвта ми е синя на цвят.
Тази шантава мисъл е мушнал
сам в главата ми скрит меценат.
Тя е там, но какво да я правя -
чужда тога във нов гардероб.
По закона на римското право
аз на своята лудост съм роб.
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Ужасно е да намираш интересни неща в главата си и да не знаеш какво правят там »