Взех четка и бои -
поисках да рисувам.
Платното
на статива окачих.
Страхотно е -
в боите потопих се
и почнах от небето -
синьо е, нали?
И палавите облаци
по него плуват.
В позлата слънце -
цялото блестеше.
И птици в полет -
със разперени криле.
А някъде в далечината
върховете,
непокътнати и
недостъпни,
оцветих - във бяло.
Бялото е знак
за чистота.
Отпред, реших -
поточе ще бълбука.
И още -
шарена полянка със цветя.
Картина - чудо
стана на мига!
© Нели Todos los derechos reservados