И раждането е процес
за девет месеца в утроба.
И всяко има си адрес
дори от мъничка особа.
И си расте роденото,
света си бързо опознава.
А радва го зеленото
и мама, татко то познава.
И във живота то расте-
роб на всичките капризи.
И научава за сефте,
и притчата за двете ризи.
И щом голямо порасте,
за двете ризи ще събира.
Богатството показват те-
от птичи поглед се разбира.
Дали обаче ще даде
едната риза и на ближен?
Или пък ще я продаде
за щастието си загрижен.
И колко ризи ще сбере
в един такъв живот човешки?
Нали с една ще си умре
и със поредица от грешки...
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados