8 sept 2022, 11:16

Роден кът 

  Poesía
835 1 2

Там, където първа глътка въздух поех

и посрещна ме с обич светът.

Там небето познава и гласа, и сърцето...

Обичам те, мой роден кът!

 

Там, където щастлива прегърна ме мама,

а тате чертаеше верния път,

там звездите нашепват и отвеждат ме в рая...

Бленувам те, мой роден кът!

 

Там, където нозете ми боси проходиха

и орисници песни редят,

там, закърмена с нашенски танци и песни,

възпявам те, мой роден кът!

 

Там, където хлябът е най-мек и ухае,

и нестинарки по огън вървят,

там земята отплаща се с реколта богата...

Благославям те, мой роден кът!

 

Там, където завръщат се с вяра децата ми

и утеха намират, и могат да полетят,

там отколе е коренът мой и завинаги...

Коленича пред теб, роден кът!

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??