25 ago 2017, 8:15

Роди се ден 

  Poesía » Del paisaje
503 0 5

Автор: Генка Богданова

Нощта притвори сънено ресници
и в облаците пухкави се скри.
Угаснаха в небесните зеници –
последните бледнеещи  искри. 

Ласкаво зората се усмихна,
с длан обагри в розово росата,
после в капка бисерна притихна,
слънцето изплува сред позлата.

Птичи хор разбуди тишината
с химн  възторжен, вдъхновен.
От утробата на светлината
роди се новият прекрасен ден.

© Генка Богданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??