Родилка
Небесните дантели се разплитат
с воали бели – ангелски крила
над планината. Искат да я скрият
от хорските очи като жена,
загърната в небесна нежност
с дете в утроба – бяла светлина.
След миг ще го роди – в безбрежност,
възкръснал рай сред земна тишина.
автор - Илияна Каракочева (Ина Крейн)
из книгата "Нежно" - 2023 г.
© Илияна Каракочева Todos los derechos reservados