О, любима моя България, обичам те от Дунав до Черно море!
Обичам нашият стар Бълкан и Тракия с равно поле!
Много обичам и Пирин, Рила, Родопите и Странджа през
май, трицветно знаме се вее.
Обичам нашите гори и реки шума на безброй водопади
и тайните вдън пещерите и скалните древни грамади!
И сезоните всички обичам и розите в китна долина и
първия цвят на кокиче!
Обичам те, мила моя Родина!
© Violeta Dimitrova Todos los derechos reservados