Родина
Коя е на човека родината?
Земята на която живее.
Държавата също.
Градината, в която работи.
Делата-заниманията творчески и хоби.
Парчето небе, съзвездието с боговете негови.
Мечката голяма небесна.
Велес, където живее.
И от ада "страшен" парче -.
Дяволите негови - и те да му служат трябва.
Боговете, човеците, животните и змейовете.
Всички те на него - на човека - да служат трябва.
На човека Нов - великата родина.
На Лесничея родината.
С бич и хлеб, с меч и средства разполага той.
Средства за борба - победа!
Да чисти бурени и храсти.
Това е мисията на човека нов.
Изрубени стълби да попрвя се налага..
От враговете изрубени - на родината прекрасна.
С тояги много - жизнедателни разполага Лесничея.
Да се усили той и да наказва.
Наказанието, войната понякога са неизбежни.
Героите не могат да бъдат принизени.
Вечни са те - живеят във води бистри и реки .
На човека слава - който за родината прекрасна труди се.
В годината има време едно, когато да обърне предметите обратно-настрани човек е нужно.
Да отдъхнат - да придобият свежест нова!
Скромна е земята-родина - не иска много.
Но да чувства нужно е тя, че стопанин има.
Страдат другарите-сътрудници - пъшкат под бреме страшно.
Но дошъл е затова Лесничея.
Да ги научи с Велес да се трудят как.
Като змия, и лъв, и вълк прекрасен.
Какво да правим - работа има много.
За човек, родина който има - ил да създаде желае.
В градината, във двора и горите.
Трудят се алтайци и кавказци за родината своя.
Ще се трудим с тях и ние.
От Кавказ Аспарух е дошъл.
Родина на Балканите създал е.
С на Велес - "мечката" могъща - помощта.
Слава на Велес.
Той ще ни научи Родина що е.
А родината щастие ще ни даде.
Власт и сила боговете получават от недрата земни.
Така присъствие реално получават на земята.
Адът, земната повърхност слънчева и бяла и небесните пространства - те са родината човешка.
Корените, ствола и листата на човешкото дърво.
Не без родина живеят боговете.
И човек, родината що пази.
Градини и гори що чисти.
Родина ще има, работа за вършене.
На боговете, на Велес всеприсъстващ - слава.
И слава на Родината човешка.
На човека нов - Лесничея.
На Анастасия - с именията родови.
На Паршек - с водата студена!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados