Кажи ми,
как да те прегърна?
Лед си.
Цялата си лед.
Като зърно,
ронят се
ден след ден
и век след век,
а няма изгрев,
в твоите зеници.
Няма залез,
нито облак,
нито птици.
Сенки няма.
Лед си.
Кажи ми,
как да те прегърна
и остана...
без мисълта,
за оня айсберг
и Титаник
М. Кънчев
© Милко Кънчев Todos los derechos reservados