Хубава е моята Родина,
ненагледна - моята Земя
и небето, синьо кат коприна,
и полята, пълни със жита.
Хубава е моята Родина!
Златно слънцето над нея грей,
вятър пее в цъфналите клони,
моята Родина хубавей!
Над полето гордо се изправя
хубавецът - нашият Балкан,
златен плод в градини разлюлява се,
славей сладко кръшна песен лей.
© Анна Дюлгерова Todos los derechos reservados