Родна реч чудесна -
реч на народната песна,
реч на Аспарух и Крума,
реч на хубавата дума,
каква радост носиш в сърцата
и на големите, и на децата,
кой те не люби и почита,
кога говори, пише или книга прочита!
© Георги Todos los derechos reservados