В тоз ден -— откъснат лист от календара —
отчет годишен сам ще си дадеш.
Над тортата игриво пламък пари,
c дъха зове те да го пометеш.
Димят свещички — гръмнати патрони,
живот-година всеки въплътил:
един попаднал в цел, друг — вятър гонил,
тук-там по някой халосен се скрил.
Защо ли в мисли да се задълбаеш
в какво успял си, що си пропилял?
Зареждай нов в цевта, че Господ знае
муниции доколко ти е дал!
© Владимир Костов Todos los derechos reservados