Роза
Розата е омаен дар от природата,
тя през май като самодива лудува,
невероятна красота с цветовете си обрисува,
eстетическа наслада за съзнанието ми нахлува,
на розобер отиват момите,
с искрящ цвят си кичат косите,
оставят си по нежните пъпки следите,
пеят, пеят до насита любовни песни и се смеят,
пред хубостта на цветята немеят!
© Пламена Сомова Todos los derechos reservados