На люляка клоните нежни
обсипани са с пурпурен цвят.
Те - тъжни, безнадеждни,
сами са в цял свят.
Роза до друг люляк цъфти,
унесена от приятния му аромат.
Над първия люляк ръми,
втория гали го лъч злат.
© Георги Todos los derechos reservados